Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Červenec 2023 >>
Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Netradiční plavidla - 10.9.2011
V pátek odpoledne k nám přijela Ježek s Viky a dodělávaly jsme Radyni. No a v sobotu k nám ve čtvrt na deset přijel Švéd, naložili jsme Radyni na vlek, počkali na Viky a vyrazili na start. Start byl v Doudlevcích u Sindatu. Pro ostatní, respektivě pro Ježka byl sraz až v půl jedenácté u Sindatu. V oblečkách jsme přijeli z domova a tak jsme měli o starost méně. Čekali až nám pan Zajíček ( pořadatel akce ) poví pár slov k plavbě a můžeme vyrazit. Plavidel tam bylo požehnaně (př.: tramvaj, lokomotiva, Tukan, Piráti z Karibiku, královský kočár, čarodějnice, párky v rohlíku atd.). Já s Viky jsme si někdy na lodi stouply, abychom viděly přes Radyni. Karolínce a Ježkovi se to nelíbilo a tak někdy se ozvaly, abychom si sedly a tak dále. Když kolem nás jela lokomotiva, tak se nás ptali jestli nás můžou převrátit, tak jsme jim řekly, že nás můžou převrátit jen pod podmínkou, když nás pochytají. Na tu podmínku nepřistoupili a odpluli. Cestou jsme si povídaly ještě s několika plavidly a pomalu jsme dopluly k jezu u Mráčku. Pár hlasů od nás se ozvalo ať se nepřibližujeme k jezu atd. Najednou se ozvalo:,, No a teď k nám dopluje plavidlo, kterému vévodí Bílá paní.“ V tom okamžiku si Karolínka sundala klobouk, který měla k převleku Bílé paní. Přijely jsme ještě blíž k šlajsně a tam na nás vylili pár kýblů vody. Sjely jsme jez a ošplouchla nás další voda. Ani jedna nitka na nás nezůstala suchá. Zavolaly jsme Švédovi, kde je a za chvíli už stál i s autem před náma. Roztrhali jsme papundekl, naložili Radyni (teda polorozpadlou) na vlek a jeli domů. Ahoj příště ( už plánujeme plavidlo na příště :-)

Zapsala Rybka

Nekronika : Plavba netradičních plavidel z pohledu kajakářů.
Datum : 10/9/2011
Řeka : Radbuza
Stav : cca 3+2,5=5,5 m3/s podpořeno na pár hodin zvýšeným z přehrady na 3+8,5=11,5 m3/s
Pádlující kajakáři : Rarášek (Perception), Kašpy , Klasik

Druhá zářijová sobota se vytáhla úžasným počasím. Od pátku jsme s Kašparem tloukli novou střechu na kůlnu, abychom stačili alespoň přejezd netradičních plavidel po šupně na jezu u Mráčku. Jízda přes tento normálně nesjízdný jez měla začít ve 13:00. Dotloukli jsme, rychle zhltli oběd, naložili v loděnici kajaky a tradá na Prazdroj. Když jsme naskákali na Prazdroji do kajaků, nikde žádné plavidlo nebylo vidět. Volba byla jasná, jedem se podívat jak vypadá šupna.
Navigace byla obalena lidmi, hlasatel zrovna vykřikoval jak plavidla budou překonávat tento „nééébezpečný vooosmimetrový jéééz“. Všichni zírali na prázdný jez a s vypětím bránili své pozice u zábradlí. Jez zřejmě roste každý rok a my asi s ním. Nevím jak jinak vysvětlit, že o výška jezu je cca 1,5 délky mého pádla (pádlo má cca 2m, takže jez něco málo přes 3m).
Půlka jezu včetně šupny byla zahrazena pytlemi s pískem. Přes druhou půlku teklo pár kubíků vody a byla zahrazena páskou proti bláznům jako jsme my. Elektrárna statečně požírala co mohla a přes jez teklo jen pár centimetrů a téměř nešlo přejet. Nudící se záchranáři nám okamžitě začali nabízet zvednutí pásky. S Kašparem jsme se na sebe jen koukli a bylo jasno. Raráška jsem poslal na šupnu, kterou pro něj na chvilku odpytlovali. Kašpy se rozjel na hranu. Na hraně se téměř zastavil, ale statečně přepadnul po puse dolů. Do mě na hraně mírně strčil záchranář a tak jsem letěl v pohodě.
Vytáhli jsme lodě po šupně nahoru a vyrazili vzhůru vstříc netradičním plavidlům. U Prazdrojácké loděnice zrovna otáčela tramvaj. Byla nádherná. Další nádherné kousky vyjely ze zatáčky vzápětí. Tramvaj, kočár, Harley a lokomotiva jsou moji favorité. Konečně jsme našli i naše holky s Radyní. Vypadaly spokojeně a moc jim to slušelo. Dojeli jsme s nima k železniční lávce, nechali je na pospas komentátorům a vyrazili opět k jezu. Voda mezitím stoupla. Pustili přehradu a zavřeli elektrárnu. Řekou to znatelně pohnulo. Po dohodě s organizátory nás vyzvali ke skoku. Bude to prý zpestření. S Kašparem jsme si nechali zvednout pásku na společný skok. Stoupající voda v pohodě pustila Kašpara do nádherného letu, ale já se na hraně zadrhnutím zpomalil a místo boofnutí jsem dole zpěněnou vodou propadnul po špičce až na dno vývaru.
2m hloubky peřin bylo pro mě málo a trochu jsem si narazil špičku lodě. Nahoře se dělo něco čemu jsme nerozuměli. Pásku drželi stále nahoře, jako by měl jet ještě někdo další,ale o nikom jsme nevěděli. Rarach snad pojede šupnou. V tom se na hraně objevil zářící Rarášek, elegantně boofnul jako do peřin a v pohodě odjel. Váhal jsem jestli mu vynadat, no už to nemělo cenu. Měl víc štěstí než rozumu, exhibicionista jeden. Ale letěl nádherně.
Počkali jsme dole na holky, které krásně projeli šupnou, rozloučili se a raději už mazali domů.
V neděli jsem téměř narovnal špičku lodě pomocí špalku na závitové tyči a vařící vody. Takže nakonec vše bez ztráty kytičky.

Zapsal Klasik
,

Fotogalerie -



1 | Žabák dne 15.09.2011 10:22:50
Pěkný kroniky, jo jo. Chechtal jsem se Klasikovo popisu akce s Raráškem. No vidím to tak, že má Rarach 10 anglickejch za to, že jel kudy neměl (samozřejmě mu je nuluje určitě největší potlesk diváků) a Mira aby zhubnul, protože provalit 2 m vody, to už chce opravdu kuráž. Já se k němu asi připojím, mě by nestačilo ani 2,5m.......
2 | Vlcice dne 15.09.2011 11:56:58
GrinKrásné kroniky, já si myslela, že jste Raráška překecali.
Ale taky jsem mu řekla, že už ho nikdy nechci vidět fňukat, když dal jez u Mráčku.
3 | Bodliny dne 15.09.2011 21:12:01
Moc pěkný kroniky.....Míro a vám jsem to tiše záviděla,ale nepřejte si slyšet úpící mamku Mirku...
jo a Rarášek je úplnej úkaz toho, jak manipuluje dav...za normálního stavu by tam vůbec nejel,ale takhle si to hopnul s elegancí a lehkostí Smile
4 | Lida dne 19.09.2011 07:49:36
To jsou úplný "paměti".... Pfft Akce se vydařila včetně počasí, holky byly statečný a pěkný a kluci... prostě třída!!! (Klukem myslím i tebe, Mirečku Wink)
HG Sport