Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
ČPV - Svratka - 26.6.2011

Účastníci: Klasik, Medvěd, Bodlina, Kašpy, Kody, Rarášek, Ježek

V neděli v noci mě Medvěd vzbudil a jeli jsme ke Klasikům, kde jsme měli sraz v 4:30h. Když jsme přijeli Klasici už na nás čekali a tak jsme přeložili bagáž z Alhambry do Alhambry a vyrazili na klubovnu. Než jsme stihli vyndat lodě tak dojeli Ježkojc. Po navázaní čtyř lodí na střechu Alhambry jsme vyrazili směr přehrada Vír. Když jsme vyrazili tak nám Klasik prozradil, že si nechal spravit klimatizaci a pro změnu mu nejde topení. Při pohledu na venkovní teploměr kde bylo 11°C nám do smíchu nebylo a ještě ke všemu místy pršelo. Na konec to nebylo tak strašný a ke konci cesty dokonce Klasik přišel na to jak přes pomocné topení, alespoň trochu přitopit vzadu v autě. Po sjezdu z Brněnské dálnice jsme po chvilce stavěli na křižovatce u lesa na záchod. Při přejezdu přes řeku Svratku nás zděsilo, že neteče žádná voda a v korytě řeky je spousta kamenů. Jiné zastávky nebyly a tak jsme pod přehradou byli již po osmé hodině.
Po příjezdu jsme se hned šli zaregistrovat a prohlédnout si trať bez vody. Branky už byli navěšené a tak jsme přibližně koukali na rozmístění branek a kudy asi poteče voda. Potom jsme se převlékli do hydra. Klasikovi se moc nechtělo, protože neměl žádný neopren jen jeho kraťasy. Po zrychlené tombole byl výklad trati a následovalo umísťování branek na trať, protože už mezi tím pustili vodu. Při sledování testovacích kajakářů nám Klasik hned ukazoval kudy to máme jet. Když jsme se s Rarachem domluvili co pojedem a co vynecháme tak jsme šli na start do kterého nám zbývalo ještě asi něco přes půl hodiny. Medvěd zbystřil na trati dospěláckou Baraku a tak ji hned stopoval až do brankoviště pod skálou. Zjistil, že dali všechny brány a tak nám ještě trochu poradil, jak je jet. Pak nás a Bodlinu rychle zašprajcoval a poslal do řeky.
Startovní interval byl napřed 2 min., ale od nás to zkrátili na 1 min. A tak hned na začátku jsme dojeli Medvěda s Ježkem, který vypádlovával vracák a pustil nás, asi proto, aby nás nepřeválcoval. Dali jsme pár branek nahoře, ale přistání se nám nepovedlo a spláchlo nás to. Než jsme se rozkoukali tak jsme byli u skály. Projeli jsme naváděcí povodu a při pokusu po branku osmnáct jsme nakonec byli rádi, že jsme se dostali do dvacítky. Pak přesazenou jednadvacítku a poslední dvaadvacítku v proudu. Potom jsme pádili do cíle, který jsme málem přejeli. Rozhodčí na nás volali a tak jsme od druhého břehu rychle přejeli do cílové branky. Tam jsme si hned dali občerstvení a čekali na ostatní.
Po občerstvení šel Klasik stopovat auta, aby se dostal pod hráz. Po chvilce Kašpy vyběh za Klasikem, že má v kapse klíče od auta a tak běžel stíhat Klasika. Naštěstí ještě neodjel a klíčem mu předal. Jen co jsme všichni dojedli tak už tu byl Klasik. Zeptal se kdo chce jet druhou jízdu a po chvilce domlouvání to byli všichni i Ježek s Raráškem, kterým se moc už nechtělo. Navázali jsme lodě na střechu i s Pálavou a jeli zpět na start. Tak jsem si s Kašpym a Klasikem chtěli půjčit testovací kajaky, ale než jsme zařídili tak Kašpy přiběhl od řeky, že už zastavili vypouštění přehrady a že už to tedy nestihnem. A tak smutní jsme vše zase vrátili a začali se převlíkat do suchého. Navázali zpět lodě na střechu a jeli směr Beroun. Cestou jsme se ještě zastavili v Bille na nanuka a uháněli domů. Cestou přes Beroun Klasik zastavil v pivovaře Berounský Medvěd pro místní pivo v petce a pokračovali jsme na klubovnu kde jsme vyložili lodě. U Klasiků jsme zase vše přeložili z Alhambry do Alhambry a jeli jsme domů.

Zapsal Kody a nadatloval Medvěd

Na břehu řeky Svratky..................

Jednoho dnes jsem řekla, že s Ježkem k Medvědovi na Svratku počítám a že jsem ochotná dělat i řidiče. Medvěd vtipně odpověděl, že když už budu tam, tak to musím dát....... no polilo mě horko.
Sraz za ranního kuropění ve 4.45 byl vražedný. My s Ježečkem jely na vodu a tady se rozcházeli poslední účastníci pivních slavností, neboť ví, co se sluší a patří a jdou domů za světla. Na klubovně jsme naložili věci a huráááááá .Spát se moc nedalo, protože do Prahy jsme vtipkovali, po brněnském tankodromu tiše trpěli a závěrečné serpentýnky jsem nevěděla budu -li blinkat strachem nebo z toho kroucení. No ty jo, koryto bylo totálně prázdné, všude samej šutr a jinej balvan. Vypadalo to ještě horší než když je to napuštěný vodou.
"Urobíme prezenčku", řekl Klasik a mě polilo horko......" Bože, co jsi si to zase vymyslela. Tohle je akce pro pokročilé kajakáře a né pro tebe", říkám si. "Sjet kanál rovně dolů dokáže skoro každý, co ví, co je náklon a umí alespoň trošičku ovládat loď, ale tohle je maturita a já se fakt dostatečně neučila." Povídám Klasikovi, zda můžu tiše brečet a on na to, že i nahlas. Zdá se mi, že obrázky kolem výkladu trati kreslili podle mě, protože ta poblinkaná kajakářka, to jsem přesně já. Procházíme trať a domlouváme taktiku...........se to každýmu řekne, taktika bude až na místě. Je mi jasný, že do 6 s válečkem nepojedu, protože pro případ plavání jsou sliční házeči připraveni až na ostrůvku u 21. Ke skále se taky nepoženu, je to mrcha zlobivá a mohla by mě potopit. No a pak se uvidí, co potkam, to zkusim dát :-) . Zase jsem nic nevyhrála a to mě fakt štve! Podvodníci, vyhrávali samý velký nebo malý čísla.......nééé i Kody s Raráškem něco vyhráli. Pak následuje výklad trati, ten se mě netýká, do mě to můžete rvát horem dolem........ňák to dopadne, ach jo.
Jdem na to. Startuju jako 3. z naší skupiny. 10 vteřin do startu.....asi budu blinkat ,5 vteřin nebo se po.....třicetpětka start a du na to. První branka čistě,zkouším dvojku protivodu a hele de, trojka asi ťuk,4 jo, 5 nevim, do 6 nejedu a zapomenu na přistání. 8 povodu minu, ale zastavím si ve vracáku a pouštím Kašpara. "Kašpy jeď, mně vo nic nejde." Prd nejde, jde mi vo život, ale už se nedá nic dělat..................Jo přátelé, co se dělo dál se mi neptejte, potřebuju sama replay.......probírám se až u 20. A vypadá to, že přežiju. Paradoxně byli povody daleko horší než protivody a spoustu se toho jelo na pomocné smyčky. Pak už stíhám (marně) Kašpyho a cíl je v nedohlednu. Hurá, poslední branka.....přežila jsem, jsem hrdina :) . Prd hrdina, jen jsem měla zase trochu štěstí.
A jsou tu buřtíšky a jiné dobrůtky..... Převážíme lodě a chcem ještě na druhou jízdu, no že bych jako věděla vo co vlastně šlo....a prd, vodiška došla. Tak ze skoro suchého hydra ven ááááá frrrrnk směr Plzeň.

Zapsala Bodlina

Fotogalerie -


KOMENTÁŘE:
1 | Vlcice dne 27.06.2011 13:05:43
Krásný kroniky - obě dvě.Grin
2 | Klasik dne 30.06.2011 12:23:11
GrinGrinGrin
HG Sport