Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Květen 2023 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Plzeňská šlapka - 19.3.2011

Účastníci:
Medvěd, Kašpy, Kody, Buggy, Rarášek - 24 km na kole
Žabák, Vlčice, Rybka, Karol - 8 km na kole
Martina W., Denisa a Jolana - 8 km pěšky

Sešli jsme se v sobotu v 8:30 na konečné tramvaje č.1 v Bolevci. Když jsme byli všichni tak jsme se rozdělili do 2 skupin podle délky tratě Kody, Buggy, Rarach, Kašpy a Medvěd jeli 24 km. Karol, Ryba,Vlčice a Žabák jeli 8 km a Martina W. s mamkou a ségrou šli také 8km.
Přihlásili jsme se u paní z KČT kde jsme dostali mapu trasy a tatranku. Hned na startu Rybce bouchla flaška s minerálkou a potom jsme společně vyrazili přes Bolevecké rybníky na Bílou horu po žluté turistické značce, na lávku přes Berounku kde jsme viděli startovat labuť bylo to jako když letí tryskáč. Jeli jsme dál pod viadukt kde jsme se napojili na červenou turistickou značku. Tam Žabák vyhlásil soutěž o jeho tatranku kdo vyšlape celý kopec na na Chlum. No z nás to vyjel celý kopec jenom Kašpy, ale tatranku nechtěl. Na rozhledně Chlum bylo kontrolní stanoviště a tak jsme si nechali dát do mapy kontrolní razítko a když dojeli všichni tak jsme se nasvačily.
Tady jsme se rozdělili. Žabáci jeli přímo do Újezda kde byl cíl a Medvědí skupina jela dál po zelené turistické značce do Bukovce. Z Chlumu Kašpy projel plotem na kole a pak byl cross lesem do Bukovce k viaduktu. Dál jsme jeli podél železniční tratě k údolí řeky Berounky kde jsme se po úzké pěšince neustále předjížděli s jedním turistou, který šel mnohdy rychlejš než my když jsme na sebe čekali za roklemi s potůčky. Tenhle úsek se mi líbil asi nejvíc. K Dolanskému mostu jsme dojeli po rozmáčené louce po které se nedalo moc jet a u Dolanského jezíku jsme si dali sváču.
Pokračovali jsme dál po slnici serpetýnami do Chrástu. Kde jsme hledali další kontrolní bod v restauraci Lidový dům. Medvěd si vzpomněl, že do Chrástu chodil na bigbíty a tak do hospody dojel skoro po slepu. Před hospodou jsem hlídal kola a ostatní šli do hospody pro razítka. Pak jsme jeli k rozcestníku KČT a dál po červené turistické značce do Bukovce. V Chrástu jsme u železničního přejezdu chvilku čekali než přejede vlak a pak jeli dál kousek po silnici a nějakou boční ulicí, až jsme přijeli na rozblácené pole kde jsme se všichni začali pomalu propadat a vůbec to nejelo. Museli jsme slézt a véct kolo přes louku k lesu kde jsme si kola oškrabali klacíkami od bláta a zkušeli se na nich rozjet, ale šlo to špatně. Když jsme dojeli na asvaltku tak jsme kola ještě trochu oklepali a dočistili a vyrazily dál rovnou lesní cestu připomínající hlásku. Tam počkali na Raráška a za chvílku jsme byli v Hradišti Bukovec odkud nás čekal prudký sjezd k viaduktu v Bukovci. Tam jsme se zhrozili, když nám Medvěd řekl, že jedem po silnici zase pro změnu do kopce. Na kopci jsme se napojili na hlavní silnici a jeli do Újezda kde jsme hledali cíl.
Hospodu pod Rozhlednou nakonec našel Rarášek. U hospody jsme zaparkovali kola, zavolali rodičům, že už jsme v cíli a že si mají vzít něco na zablácená kole a pak si šli dovnitř pro razítka a pamětní list. Kašpy ošetřil Raráškovi nohu, kterou si odřel o šlapku. Za chvilku volal Klasik i Martin, že hospodu nemůžou najít a tak je Medvěd navigoval a my jim jeli naproti na kole. Pak jsme se rozloučili Klasik si odvezl Raráška, Martin Buggyho, Kašpy jel domů na kole a Já s Medvědem jsme jeli k autu na konečnou trolejbusu na Doubravce u Penny kde nám Méďobus Vendy zaparkovala. Po obědě jsme museli s Medvědem kola odbahnit, aby jsme je mohli uklidit. Medvěd musel nakonec odbahnit i ušpiněné auto od kol.


Zapsal Kody

Účastníci krátké trasy:
Žabák, Vlčice, Karol, Rybka - cyklisti, Martina W., Jolana, Denisa - pěšáci

V sobotu ráno 19.3. jsme se sešli na konečné tramvaje č.1, odkud byl plánován start našeho prvního letošního cyklovýletu. Vzhledem k nepříznivému počasí posledních dnů nepřijelo nás mnoho. Před výjezdem jsme se posilnili želatinovými medvídky. Přihlásili jsme se na trasu dlouhou 8,5 km a vyrazili. Já a moje sestra Denda i mamka jsme šli o chvilku dřív. Kousek za dřevěným můstkem u Sofronky nás hned všichni předjeli, ale nám to nevadilo a šly jsme v pohodě dál. Když jsme byly u Pecihrádku, viděly jsme srnku.
U rozhledny Chlum jsme se potkaly s celou rodinou Žabáka i s Medvědem a všemi z druhé skupiny, kteří právě odjížděli směrem na Chrást. Po malém občerstvení cyklisti šlápli do pedálů a frčeli dolů do Újezda. My pěšáci jsme si namasírovali lýtka a pokračovali také dál. Trochu jsme si zkrátili cestu, a proto jsme byli v hospodě jen o deset minuté později než Žabáci. Tam jsme si vytiskli pár razítek na kus papíru a šli si sednou ke stolu. Koupili jsme si pití nebo jídlo a v klidu se najedli. Před hospodou udělal Žabák závěrečné skupinové foto. Pak již nic nebránilo rozloučení a zpáteční cestě k domovům.


napsala Martina

Fotogalerie -



Komentáře
1 | Žabák dne 20.03.2011 23:41:04
Pěkný fotky, pěkná kronika. Jo, jo, jak jsem viděl jezík v Dolanech, hned bych vyrazil.
2 | Kašpy dne 22.03.2011 14:57:35
Medvěde, nic si z toho nedělaj, Klasik taky odbahňoval auto, aby s nim mohl jet do Alp Smile
HG Sport