Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Cesta na Salzu v novinách

Autobus s vodáky hořel, do Rakouska ale jeli


"Čas 18:24:26, Plzeň–jih, Kasejovice, u fotbalového hřiště, autobus v plamenech." Takovou zprávu rozeslalo v pátek vpodvečer hasičským jednotkám jejich krajské operační středisko. Karose plné lidí se totiž při průjezdu Kasejovicemi vzňal motor.

"Řidič zastavil a hned běžel hasit"
Vůz se podle pasažérů - vodáků cestujících i s loděmi do Rakouska - rychle zaplnil páchnoucím kouřem. „Napřed někdo říkal, že tam něco divně smrdí. Jako by se pálila guma nebo co. Za chvíli už se do autobusu začalo čoudit,“ popisovali vodáci. „Hned, jak to šlo, řidič zastavil, vyběhl ven s hasičákem a motor hasil. My jsme vyskákali okamžitě, hodně lidí se nadýchalo a kašlalo,“ pokračovali. Okamžik poté dorazili k autobusu místní dobrovolní hasiči. „Když přišla zpráva, že hoří autobus plný lidí, lekl jsem se a hned jsme vyrazili. Naštěstí to nebylo tak vážné - šofér si s ohněm poradil dobře a nikomu se ni nestalo,“ mínil velitel SDH Karel Suda s tím, že když dorazili profesionálové z Nepomuku, hasit nebylo co. „Nejpravděpodobnější příčina je technická závada. Teď už se čeká jen na vyšetřovatele. A vodáci shání nějakou náhradní dopravu,“ konstatoval velitel.

„Hasičům a řidiči všichni děkujeme“
„Určitě musíme všichni poděkovat a pochválit kasejovické hasiče, kteří tu byli vážně skoro dřív, než jsme vůbec zastavili,“ hodnotil s úsměvem jeden z vodáků Vašek. „A taky řidiče. Určitě,“ přikyvovali ostatní.
Nehodu brala většina pasažérů s humorem. „Budeme mít zpoždění, prosím tě. Vyhořel nám autobus. Jo. Ne, nedělám si srandu,“ pronášeli velice často do mobilních telefonů. Snad každý se ostatním svěřoval s tím, co právě dělal, když autobus začal kouřit a ostatní přidávali k dobru nejrůznější historky, které se týkaly jiných zájezdů. „V hořícím autobusu jsem ale ještě nejela,“ zasmála se jedna z dívek.
„Jedeme z Plzně a máme namířeno do Rakouska, kde chceme být až do neděle na vodě. Sice teď nevíme, jak se tam dostaneme, ale rádi bychom alespoň do sobotního rána dorazili,“ říkala organizátorka zájezdu Helena Prokešová.
„Autobus není, pojedeme v koloně“

Asi po hodině od zastavení bylo jasno – autobus je definitivně nepojízdný a do cíle s ním vodáci rozhodně nemohou. Několik lidí se proto pokoušelo telefonicky sehnat autobus jiný, několik jich od zájezdu odstoupilo.
Ti zbylí se po chvíli domluvili, že do Rakouska dojedou vlastními vozy. Řidiči se tedy vrátili do Plzně, vyzvedli si auta a mířili zpět do Kasejovic. Humor je neopustil: „Pojedeme v koloně a bude to dobrý. Hlavně si vzít mapu a nejet podle navigace, jinak se ztratíme.“ 
HG Sport