Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Květen 2023 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Výprava Loděk a Bobrů na Masopust s vařením oběda - 5.3.2011

Účastníci: Vlčice, Rybka, Rarášek, Karol, Bety, Rampun, Ježek, Martina V., Bětka S. a na masky se přišli podívat Žabák, Hanka, Klasik, Lída, Mour a Bodlina.

Dnešní výprava je tak trochu netradiční. Potřebujeme se naučit vařit na výpravách a v Plzni se pořádá Masopust.

Sešli jsme se v 10:00h u Rybky doma. Zašli jsme si nakoupit suroviny, které potřebujeme na rizoto. Chyběly nám pouze tyto suroviny: rýže, hrášek a sýr. Takže rizoto bude z vepřové konzervy, rýže, cibule, hrášku a kukuřice.

Bylo 11h a domluvili jsme se, že s vařením začneme až ve 12h, takže pro zaplnění času jsme si zahráli SuperStar. Když jsme dokončili semifinále, šli jsme vařit. Nejdříve jsme si začali krájet maso z konzervy a tuk co na něm byl, jsme použili místo oleje. Potom někdo oloupal cibule a někdo jiný zase nakrájel. Cibulku jsme osmažili na tuku z masa a dali jsme vařit rýži. Mezitím jsme dohráli finále SuperStar, což vyhrála Rybka, druhá byla Martina a krásné třetí místo získala Bětka Svobodová. Po vyhlášení SuperStar jsme dokončili rizoto, nasypali jsme rýži do pánve, kde jsme měli cibulku s masem. Vzhledem k tomu, jak se zelenina populární, tak jsme už dali na talíř těm, co nejí hrášek a kukuřici, pak jsme rizoto zkompletovali a mohli jsme nandavat. Oběd všem chutnal, jak by taky ne, když jsme si ho uvařili sami.

Po obědě jsme šli na hřiště kousek od domu. Tam jsme hráli vybíjenou, sochy a různé jiné hry co jsme někdy hráli v klubovně. Najednou jsme se podívali na hodiny a bylo 14:45h a šli jsme si nachystat masky a oblékli se do nich. Potom jsme zazpívali písničku Masopust, Masopust a u Rybky doma jsme si vykoledovali koblihy. Bětka Mourečková šla za kominíka, Ježek za čarodějnici, Karol taky, Bětka Svobodová za vílu, Rybka za bílou paní, Rarášek za matičku smrt a Martina za retro babičku. Než jsme koledovali, tak asi obě dvě Bětky prohlásili k Martině:,, Ta je ale divná‘‘. No nic, šli jsme na tramvaj č. 1 a jeli jsme až na Náměstí Republiky. Odtud jsme došli ulicí Bedřicha Smetany k Brance ( papírnictví u Pávka ). Tady byl začátek. Od Branky jsme šli na náměstí k radnici, kde nám pan Primátor města Plzně Martin Baxa propůjčil město až do půlnoci. Z radnice jsme šli s průvodem do Křižíkovo sadů, kde se hrálo a tancovalo ( kdo chtěl ) a pokračovali jsme na most u Jána. Na mostě jsme hodili hořící Morénu do vody a šli už na Spilku. Tam jsme si zahráli sochy a potom přišli ostatní rodiče a rozebrali si děti a šli jsme domů.

Zapsala Rybka

P.S. od Žabáka: výprava se mi líbila, hlavně vaření. Všechny děli se účastnily přípravy jídla. Tak se těším, jak to použijeme na některé výpravě. Hlavně spočtení surovin na jednotlivé porce. Na krabici s rýží bylo napsáno jeden pytlík na 2 porce. Hurá, spočetli to a vyrazili koupit chybějící rýži, jenže koupili úplně stejnou krabičku, ale na ní bylo napsáno jeden pytlík rýže na 4-5 porcí. No a to už nikdo nečetl. A vařit daly stejně 5 pytlíků. Výsledek byl ten, že po obědě dětí byla v pánvi stále zajímavá hromada rizota. Takže kdyby někdo chtěl……


Fotogalerie -

HG Sport