Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Únor 2023 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Podzimní naučné vycházky 2021
Radyně - 5.10.2021



Chlum - 19.10.2021
Na Chlum je krásná cesta lesem.
Vrchol je vysoko 416 m.n.m.
Kamenná rozhledna.
Cestou nám Bodlina vyprávěla zajímavé věci

V úterý jsme se sešli na Doubravce u Penny.Já, Bodlina, David, Sabinka, Milan, Baruška, Natka. Poté jsme vyrazili kolem pomníku razícího štítu na louku, kde jsme potkali dobrovolné hasiče z Doubravky.Pekli si tam buřty a pouštěli draky. Povídali jsme si o Chlumu zajímavé věci… třeba, že tam byl skokanský můstek a turistická chata. Když jsmevyšlapávali kopeček na Chlum tak jsme šli po červené turistické značce. Ta cesta vede krásným lesem a ani moc do kopce, teda pokud si nevyberete tu nejstrmější cestu, co tam byla. Jen co jsme došli na vrchol tak jsme si chvilku lezli po prolézačkách a pak jsme šli zpátky z kopce (to mě vždy baví jít z kopce dolu). Když jsme se vraceli míjeli jsme razící štít.
Zapsala Lucka - kronika v PDF


Za Rychlými Šípy - 30.10.2021

Výprava za Rychlými šípy po Plzni

Účastníci: Bodlina, David, Sabinka, Barča, Milan, Lucka a několik rodičů

Sraz jako obvykle v 16:30 tentokrát na náměstí u andělíčka. Hledali jsme postavy Rychlých Šípů v širším centru města. Viz. plánek a odkaz: http://hledamers.spjf.cz/plzen-page.html

Spisovatel Jaroslav Foglar napsal komiks a několik knih o partě kamarádů jež si říkali Rychlé šípy. Kluci se jmenovali Jarka Metelka, Mirek Dušín, Jindra Hojer, Rychlonožka a Červeňáček. Proč Rychlé šípy? Protože Mirek Dušín vyhrál běžecký závod nad partou kluků – Černých jezdců a výhra byla právě vlajka s šípy. Kluci spolu zažívali spoustu dobrodružství a dobrých skutků.

Naše výprava probíhala za drobného deště, ale s dobrou náladou. Byla rozplánovaná na více schůzek, protože jsme nevěřili, že Rychlé šípy napoprvé najdeme. Z náměstí jsme šli např. ulicemi: Roosveltova, Malá, Klatovská, nám. T.G. Masaryka, Petákova, Resslova, Americká. Na té jsme Rychlé šípy našli. Mšli jsme radost. Naše výprava byla tedy úspěšná, leč krátká. Takže jsme plakát vyfotili a šli jsme zpět na náměstí kde jsme si prohlédli betlém, vánoční stromeček, kolotoč a uzavřené stánky zrušeného vánočního trhu.

Pro Kotvu Plzeň zapsal Milan Liška - kronika v PDF


Krkavec - 9.11.2021
V úterý jsme šli na rozhledu Krkavec, nejdříve nás bylo pět, Já, Milan, Baruška, Sabinka a Bodlina. Vycházeli jsme od Glóbusu a šli jsme zadem za Glóbusem kolem autobusové zastávky. Po cestě po úsecích přibližně 500 metru jsme nacházeli na stromech na papírech napsaný úkoly, např. Nějaké hádanky a luštění. V půli cesty za námi došel Táta Milana a Barušky. Cesta tam byla ještě docela v pohodě a světlo trochu bylo. Když jsme docházeli posledních pár desítek metru začínala být hrozná tma, tak jsme si zapnuli všichni čelovky a pokračovali. Přišli jsme k rozhledně a byl tam nějaký okénko s bufetem a pohlednicemi. Tak jsme si i něco koupili. Po par minutách jsme šli dolu protože možnost vylézt na rozhlednu byla nedostupná. Cesta dolů z Krkavce byla už horší, velký sešup a mokro. Tma jako v pytli, ale dolu to bylo rychlejší, takže jsme byli za půl hoďky dole. Řekli jsme si pozdrav a jeli domů. Výlet jsem si užil.
Zapsal Štěpán - kronika v PDF


Výprava k zoo - 14.12.2021

Fotogalerie -
HG Sport