Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Červenec 2023 >>
Po Út St Čt So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Rozvoz Betlémského světla - 18.12.2010

Účastníci: Žabák, Vlčice, Sopťa, Rosnička, Kašpárek, Kody, Rybka, Davoš, Hvězdička, Mourek, Želva, Denda

V sobotu dopoledne jsme se sešli na Hlavním vlakovém nádraží u Slévače „bez slévací tyče“ :-) v 14:40hod. kde už na nás čekal Soptím, kterému už se podařilo sehnat Betlémské světlo od Mariánskolázeňských skautů. Když všichni dorazili, Sopťík vybral peníze a koupil společné jízdenky. Potom jsme šli rychle do vlaku na 1.nástupiště východní zabrat si místo a za chvilku jsme už jeli směr Klatovy kde jsme přestupovali a pak dál Železná Ruda.

Ve vlaku Rosnička vymyslela hru, že jsme si měli zapamatovat projeté zastávky. Cestou jsme v zastávkách napalovali Betlémské světlo lidem, kteří si pro něj přišli a také skautům a místním farářům. Napalovači byli skauti Sopťa, Kašpy, Rosňa, Kody, Rybka a Želva. Když jsme dojeli do Klatov tak jsme přestoupili z elektrického do motorového vlaku, protože na Železnou Rudu trolej dál nevede. Kašpy po přestupu nalepil na okno obráceně nápis „Betlémské světlo“. Cesta dál ubíhala, na chvíli se objevil výhled na Nýrsko a po chvilce už byl douhý tunel pod Špičákem.

Vystoupili jsme v Železné Rudě Centrum a šli jsme do kostela kde bylo zavřeno a pak na faru kde nás přivítal farář s pomocnicema. Farář nám povídal o Betlémském světle a po chvilce odešel, že prý práce volá. Zůstali tam s náma hospodyňky a měli pro nás připravený plný stůl dobrot a čaj na zahřátí. Potom jsme šli procházkou přes celou Železnou Rudu. U kostela jsme se postavili do půlkruhu a Rybka skládala nový Kotvácký slib. Pak jsme pokračovali na vlakovou zastávku město u sjezdovky kde bylo večerní lyžování u Nádraží. Chvilku jsme čekali v čekárně a jeli zpět do Klatov.

Ve vlaku cestou zpět nám Rosnička rozdala papíry s tabulkou kam jsme zapisovali věci kolem nás co jsme za ten den viděli. V Klatovech jsme přestoupili do malého motoráčku kam jsme se sotva vešli. Já s Davošem, jsme vystoupil na zastávce v Doudlevcích a ostatní jeli na hlavní vlakové nádraží.


Zapsal Kody

Fotogalerie -

HG Sport