Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Květen 2023 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Jarní skautský závod - 1.5.2013
Účastníci: Klasik, Medvěd, Vendy, Žabák, Vlčice, Mour, Grande Paolo, Stará Borovice, Bodlina, Rochild, Ali, Miloš, Martina, Kody, Rybka, Rarach, Davoš, Karol, Mourek, Dežo, Kníže, Ježek, Želva, Martík, Bety, Kuliočko, Jirka, Bibi, Johana, Marek, Lucinka a kamarádi z Přeštic.

Sraz byl na loděnici mezi 9-10 hodinou. Po zahájení jsme se rozlosovali do družstev,dospělí odjeli nebo byli převezeni na druhý břeh a odešli na své stanoviště.
Pavel nás postupně převozil na druhý břeh řeky Úhlavy a pak byl závod zahájen. První stanoviště byl azimut a odhad vzdáleností u Ali. Pak bylo stanoviště číslo 2 Martina s tzv. Liduščiným okénkem, kde jsme měli vysvětlit přísloví a doplnit významné dny. Na trojce byl Miloš s kimovkou, kde byly například tyto věci: helma, kapesníky, kolečko, klíče, sešívačka, kost pro psa, porcelánový pes atd. Na čtyřce byl Žabák se střelbou. Stříleli jsme každý 3 rány. Na pětce byla Vlčice , kde jsme měli říct, co je ve znaku města Plzně, kde pramení plzeňské řeky atd. Na šestce byla Sylva, kde se uzlovalo.Na sedmičce byl Pavel s otázkami z flory.Na osmičce byla Vendy s morzeovkou. To už jsme byli v Radobyčicích, tam jsme po mostě přešli na druhý břeh řeky. Pod schody na 9 byla Bodlina s otázkami ze zdravovědy. Na 10 byl Medvěd a Mour, tam se nám stopnul čas po souši, odpočinuli jsme si, dostali jsme pití a pak byly otázky z bezpečnosti v dopravě a určování značek. Potom jsme nasedli do lodí a jeli po proudu až před jez v Černicích, kde byl Klasik na stanovišti číslo 11, který měl kilometráž a otázky k řece.Například: co je to válec, jak se tvoří, jak poznám, že je nebezpečný a jak se liší od vracáku. Co je ZW a WW, příklady řek a jaký máme nejvyšší stupeň obtížnosti. Jez v Černicích jsme raději přenesli a úspěšně jsme dojeli do cíle, který byl před naší klubovnou po vysednutí a vytření lodí.
Pak přišlo vyhlášení, všichni dostali krásné ceny a první 3 družstva dostala medovníky, které upekla Ali. (mimochodem ochutnala jsem a byl výtečný, pozn. Bodlina)
Po vyhlášení jsme si opekli buřtíčky a pak jsme si ještě různě hráli. Poté jsme vše uklidili a jeli domů.

Střípky ze stanoviště číslo 9:
Tak jsem si rozložila stanoviště pod mostem. Škoda, že nesvítilo sluníčko, protože jsem plánovala, že se natáhnu na deku a budu ležmo očekávat příchod první hlídky.Místo toho jsem klepala pěknou kosu. Otázky připravil Mour, rozdělil je do skupin na mladší a starší. Většinu otázek nebo úkolů děti zvládaly bez problémů. Mám radost, že většina vysypala číslo na záchranku z rukávu, že si umíte ošetřit drobné poranění, víte, kolik je teplota u normálního zdravého člověka, vyndáte si třísku nebo ošetříte spáleninu. Trošku pokulhával tzv. protišokový recept "5 T": ticho, teplo, tekutiny, tišení bolesti, transport. To bylo těžké.
No a když odešla poslední hlídka, tak jsem pobalila věci a po odjetí předposlední hlídky jsem se přesunula k Mourovi a Medvědovi. Nalodili jsme poslední posádku a já s Medvědem vlezla do lodě a jeli jsme "zavírat". U Klasika jsme vyndali 4 palety, 3 jsme naložili do lodě, čtvrtou jsme splavovali jak voraři dříví. No naštěstí jsme zdárně dorazili ke klubovně a ani jsme se nekoupali :-).
No a pak už bylo vyhlášení a buřtíky a volná zábava. Prima akce na sváteční prvomájový den. Kdo nebyl, prohloupil!
Zapsala Ježek a Bodlina

Fotogalerie -

Komentáře
1 | Klasik dne 02.05.2013 15:14:04
Ještě bych chtěl dodatečně poděkovat všem za pomoc a především Pavlovi s Ali za organizaci a perfektní dorty. Z mého pohledu bylo v době, kdy Pavel zdědil závod velmi pozdě a o to větší radost mám, že takto dopadl. Dík Klasik
HG Sport