Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Pyranha cup - ČPV Hamerský potok - 22.-23.9.2012
Účastníci: Klasik, Medvěd, Vendy, Žabák, Vlčice, Martin, Rosník, Mour, Bodlina, Rochild, Ali, Jolana, Pajda, Kašpy, Kody, Rybka, Rarach, Buggy, Davoš, Mourek, Dežo, Kníže, Ježek, Želva, Martík, Kuliočko, Jirka a Vraník.

sobota
V sobotu v půl šesté za úplné tmy a poměrně "hnusného" počasí (pršelo a bylo docela chladno) jsme se sešli u loděnice, abychom vyrazili na ČPV Hamerák. Po naložení lodí a spočítání účastníků jsme vyrazili směrem na Budějovice a dále na Jindř. Hradec, většina natěšena, někdo tedy myslím tím hlavně sebe s obavami i trochou strachu. Vzhledem k mým poměrně chabým vodáckým zkušenostem se není, co divit.
Když jsme dojeli do kempu v M. Ratmírově, bylo už rozedněno a my jsme dobře našli Žabáky, kteří právě vylézali ze stanu. Míra a Kašpy nás šli zaregistrovat a my ostatní se zatím posilňovali svačinou před očekávaným náročným výkonem. Počasí se trochu umoudřilo, sem tam se objevily i sluneční paprsky, ale ani ty nerozehnaly moje obavy z toho, co mě čeká. Po převlečení do hydra jsme se s loděmi vydali na rybník, kde byl start závodu. Bodlina a Vlčice se s foťáky přiblížily k břehu potoka, aby zdokumentovaly naše úsilí na divoké vodě horního Hameráku.
Já s Medvědem jsme se na rybníku cvičně rozpádlovali směrem k hrázi a zpět. Pak už nic nebránilo tomu, abychom vyrazili na trať. V momentě, kdy jsme se vrhli do 1. kaskády, strach ze mě spadl a snažila jsem se dle instrukcí Medvěda, jak nejlépe jsem uměla. Poměrně rychle následoval druhá, třetí i nejobávanější čtvrtá kaskáda, vše jsme zvládli bez cvaknutí a s projetím části povodných branek. Než jsem se rozkoukala byli jsme na Dvorečku, odkud je to do cíle v Jindřiši už jen " tupé" pádlování. V cíli jsme do sebe rychle natlačili chleba se sádlem a cibulí, sušenku, pivo nebo čaj a pak hurá na vlak - "dobytčák", který nás odvezl zpět k hrázi v M. Ratmírově. Druhou jízdu jsem absolvovala pěšky podél potoka, neboť místo háčka jsem přenechala Bodlině, aby si to také užila.
Ve Dvorečku jsme se sešli s mládeží, se kterou jsme jeli jako doprovodné lodě jejich závodu do Jindřiše. Vzhledem k opět zhoršujícímu se počasí i pokročilé době jsme po dojetí všech posádek vyrazili do kempu. Před odjezdem jsme se rozloučili s těmi, kteří nezůstávali do neděle - asi věděli jaká zima během večera a noci nás čeká. V kempu jsme společnými silami včetně dětí postavili tři stany, abychom se mohli ukrýt před deštěm a chladem. Potom jsme naplnili naše hladová bříška výborným buřtgulášem s chlebem od našeho kuchaře Moura.
Večer se již brzy stmívá, navíc začala padat rosa, nebo co bylo to vlhké všude kolem nás, a proto jsme zahnali děti do stanů, kde si stejně povídali do pozdních hodin. My dospělí jsme si hřáli svá těla u ohně, vnitřní teplo jsme podpořili trochou zahřívajícího pití. Přestože jsem ráno měla strach, jak to všechno zvládnu, musím říci, že to byl jeden z mých nejhezčích zážitků na vodě a již večer jsem se těšila na nedělní ráno na další jízdu.
Zapsala Jolana

Rano jsme se sešli u klubovny, né všichni, někdo byl už tam, na horním Hameráku (dospělí). Naložili jsme lodě, už bylo vše naloženo, tak jsme vyjeli. Cesta bya dlouhá asi 3,5 hodiny. Cestoujsme udělali pár přestávek, jedna byla u kanálu, který měli jet všichni, co pojedou kajakářský kurz. Popravdě mě to děsilo, ale já ho stejně nepojedu. Konec cesty byl za chvíli a s ním i začátek Hameráku. Hop! Hop! Vyložit lodě, převlíknout se a auta odjíždí! Museli jsme na ně počkat.
Jó a eště předtím jsme šli omrknout horní Hamerák. Hrůza! To bych nejela! Protože jsem na Hameráku nebyla a vůbec jsem to neviděla, začala jsem se obávat i dolního Hameráku. A to nebyla vůbec třeba, protože jsme v prvním brankovišti neťukly nic jiného než start a to stejně nevadilo! Vše bylo v pohodě, i skála. Všecko proběhlo tak rychle, že jsme byly hned v cíli. Tam bylo malé občerstvení: sušenka+čaj. Všicni (skoro) si přáli jet eště jednu jízdu, ale ta se nestihla a nakonec jí jelo jen pár dospělích. Začalo pršet a my jsme odjeli do kempu, kde jsme začaly stavět stany. S Ježkem jsme šly hledat záchod a cestou jsme narazily na "prodejnu" lodí. Koukly jsme se a byla tam i taková hezká žlutá amerika. K večeři byl guláš (od Moura :O) a pak jsme museli do stanů a to bylo taprve kolem osmé, ale kecaly jsme až do jedenácti. Pak jsme usnuli a tvrdě jsme spaly...
Ten den byl FAJN... :)))))
Zapsala Marti

neděle
Ráno jsme se probudili a šli se nasnídat. Snídani dělali jenom děti ( kromě kluků ). Pak se zbalili stany a vyrazilo se. My menší jsme jeli s Mourem, Bodlinou a s Vendy. Hned poté, co jsme dojeli na Dvoreček jsme se převlékli a řidiči odjeli. Dospělí zatím jeli velkej Hamerák. Jakmile přijeli řidiči a zbytek, tak jsme vyrazili na menší Hamerák. Když jsme dorazili, tak jsme rychle svázali lodě na vlek a nasedli do aut, abychom stačili ještě druhou jízdu. Druhou jízdu jsem jela C3. Mour na háku, já na porcelánu a Ježek na kormidle. Bylo to SUPER. Před Skálou jsme se vyměnili, protože Ježek pořád říkala, že to na kormidle nesjede. Když jsme dojeli do cíle, rychle jsme se převlékli a naložili lodě a snědli zbytky zásob. Pak už jsme jen nasedli do aut a jeli k loděnici. U loděnice jsme vyložili lodě a pádla a jelo se domů.
Dík za všechny ČPV!
Zapsala Kuliočko


Odkaz na zápis od Vraníka :-)
Zapsal Tarzán z Vo7raft


Fotogalerie -


Komentáře
1 | Vraník dne 05.10.2012 07:04:47
Ahoj kamarádi hezký výlet. Výstižné zápisy. Děkuji za svezení.
HG Sport