Přihlášení
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Výsledky ČPV

Kalendář
<< Duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Komentáře
Novinky:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici
Články:
Nejsou žádné komentáře
k dispozici

Nebezpečné jezy

nebezpečnéjezy.cz

Počítadlo

Počítadlo od 1.6.2010:

TOPlist

Historie Kotvy
Silvestrovská Mže - 31.12.2011
Účastníci: Žabák, Vlčice, Mour, Bodlina, Michal

Před časem mi Míla poslal pozvánku na Silvestrovskou Mži z Kočova do Pavlovic - zhodnotil jsem to jako dobrý a možná. Na čtvrtečních lyžích na Klínovci jsme se blíže začali zajímat, jak strávit letošního Silvestra a že tedy pojedeme na Mži. Dobrý, jeden den na lyžích a za dva dny zase na vodě.

Sraz byl v 8:30 v loděnici. Zhodnotili jsme, že to přeci jen bude akce pro tvrďáky a tak jsme pro tentokrát nechali děti doma. Den začal jako vymalovanej, pozitivní byl sraz v rozumnou hodinu a tak jsme frčeli do loděnice. Na Slovanech povídá Vlčice: "Tu naší svačinu a termosku s čajema a buřtama máme na lince doma v kuchyni." Zhodnotil jsem jako nemožné otočit ze Slovan Bolevec a zpátky za 15 minut a tak hurá do první sámošky. Najednou kolem nás jede Mour v Tranďáku. Tak mu volám, že máme zpoždění, že ještě v sámošce zajišťujeme stravu na dnešek, že jsme jí nechali s úspěchem doma. Mour odvětí, že v poho, že on buřty má, ale že nemá chleba. Tak jo, počká v loděnici a já mažu za Vlčící do sámošky ještě pro Mourovo chleba.

V loděnici už na nás Mour čeká i s velkejma Ježkama (máme jenom 12 minut zpoždění). Našupem Topo-Duo a Ameriku do Tranďáka a frčíme do Kočova. Před Kočovem sníh a silnička k mostu pod sněhem. No výborně. U mostu nás čekají samé známé tváře a tak na příkoří z rána rychle zapomínáme. Mává na nás Míla, za chvíli příjíždějí Tarzan s Ičkou, Švejk se Saškou a kde že prej je Klasik. Říkal jsem něco o Mírově dotazu ohledně stavu vody a Tarzan se divil, jak to že Míra neví, že už dva dny pouštějí Mži i Střelu. Voda vypadá pěkně a tak do gumy. Tarzan nečeká na ostatní a veze si auto do cíle a zpátky tak 7 km běží. Doběhne jen tak v mikince a že prej dobrý a že je zpocenej. No nevím, doběhnout 7 km (i míň), tak už ani nevím, co mi je.... Dojede zbytek party z Horšáku a řidiči jedou převézt auta do cíle. Zpátky přijede 5 chlapů v Mílovo Peugeotku, kterej skoro seděl na asfaltu, co se z něj vynořil Švejk a Mour tak Peugeotek hbitě vyskočil tak o 15 cm..... Mour ještě vyprávěl zážitky z cesty, kdy Mílovi říkali ber to přes ručku a Míla odvětil, že v poho, že to je jenom auto na dojetí, tak Švejk hned že aby to nedojelo právě s nima....

Šéf kočovskejch vodáků nám krátce řekl o historii této akce, že je to už 32. ročník, že jsou na trase dva padlý stromy, že je přpravenej svařák a dva ohně, pak se sborově zařve AHÓÓÓJ! a hurá na vodu. Saška na svým kajáčku zlehýnka mete všechny vracáčky, přesně na místě co chce (nebo to tak vypadalo) zastaví a klídek. No hlavně se neshodit před tím děckem a na jistotu. Voda pěkně teče a za chvíli vylézáme kvůli padlému stromu. Mourovi už stejně brní nohy a tak chvilku výlezu přivítáme všichni. Vlčice vyskočí na souši z kajaku, já se sápu, Vlčice mi říká klid, že mě ještě vytáhne. No vytáhla, ale skončila v místě, kdy už byla špička Topa už na břehu a za zadkem se mi už hrnula voda do lodi. Ale dobrý. Topo jsem méně hbitě vylil a jeli jsme dál. Je tu druhý padlý strom, nechce se nám vylejzat a tak zjišťujeme, že v jednom místě se dá přejet. Nafukovačky musí přenést a tak máme výhodu. Je tu jez, hurá. Krásná "šlajsnička" tak dva metry zprava. Říkám to dál druhýmu Michalovi, ten to říká dál, ostatní kývají a tak bereme, že registrujou. Na Topu to dáváme v klídku šlajsničkou, za náma Michal, Bodlina a Mour už přes jez. Bylo dost vody a tak to bylo jedno. Pod jezem se vylejzá, oheň, svařáček, buřty. Kdo ze zájemců dá dobrovolnýho eskymáka dostane lahev rumu. To jsem zvědav, zda se někdo přihlásí. Při sjezdu jezu se udělají dvě otevřenky... Najednou se Švejk přiznává, že pod jezem zvedal. Tak odvětím, že když dá ještě jednoho eskymáka tak bude lahev rumu. Procedi skrz zuby že určitě ne, a zeptal se mě: "Tys v tý vodě asi nebyl.." . Tak jsem radši mlčel a čekal. Najednou se rozhodl Tarzan, že to dá. Kočovský, že prej rum zůstal v loděnici a že mu ho pošlou, to že prej ne. No tak někde našli lahev vína a Tarzan že jo. A tak byl eskymák za lahev.

Naskákali jsme do lodí a jedem. Na břehu se zdržel akorát Michal a tak na něho čekáme za zatáčkou. Po čase přijede a kape z něho. Hrdina, dělal machra, před lidma si vyjel pod jez do proudu a prd.. NO ALE HLAVNĚ - PRVNÍ OPRAVDU BOJOVEJ ESKYMÁK!!! Gratulujeme. Michal říkal, že ho dal napoprvý a že i kdyby ho měl dát na pětkrát tak by ho dal, jak to bylo studený a hlavně, že přes zmrzlou hlavu neslyšel ani aplaus. Pogratulovali jsme mu a ve mě se opět nezapřel hospodář - pronesl jsem něco o tom, že by bylo výhodnější eskymovat za rum a ne zadarmo....
Za chvíli na nás čekal jeden tram u chaty s krásným číslem E365. Jak příznačné pro Silvestr. Hořel oheň, v hrncích horkej čajda, vedle několik lahvinek vitamínu R z Božkova. Nádhera, vyfotili jsme se a jeli do cíle. Před cílem nádherný vlny - na Topu nám cákaly i do obličeje - krása na samotný konec sezóny.

Pak už jen parkoviště, suché oblečení, nádherná perníková pádla na šňůrce na krk, loučení s kámošema a přání k novému roku. A příště zase na Mži!!!
ZapsalŽabák

Fotogalerie -


Komentáře
1 | Bodliny dne 01.01.2012 21:11:59
moc krásná kronika a moc krásná akce s tou eskymovací třešničkou na dortu.......fakt pěknej poslední den v roceGrin
2 | Klasik dne 03.01.2012 12:02:51
To je ono : "Michal říkal, že ho dal napoprvý a že i kdyby ho měl dát na pětkrát tak by ho dal, ..." tak to má být. To je přístup. Nádhera. Takže všichni v "eskymácké přípravě" příště povinně na tuto akci. Eskymáci to taky mají buď Smile nebo Sad. Trocha "praktické motivace" nikdy neuškodí Wink.
3 | Žabák dne 03.01.2012 12:24:35
Škoda jenom tý lahve rumu, když to nebylo schválně..... Ale zase je pravda, že je to sportovec, že nějakej rum ho nerozhodí...
HG Sport